Seating
Entrance
Screen_edited
Longitudinal Section
Ground Floor Plan

PETALING ST. CAFE

 

sector // F&B

location // Kuala Lumpur, MY

year // 2022

stage // conceptual - completion (in collaboration with MES Studio)

Along the busy Petaling Street in the heart of historical Kuala Lumpur. The brief was to introduce a comfortable and warm space to gather and enjoy croffles (croissant + waffles). 

The key feature is the distinct orange screen at the storefront to screen the hectic life on Petaling Street, while still allowing enough visual and daylight vistas steaming deep into the plan. 

The overall internal pallet is bright and reflective, to offer a clean and refined aesthetic to capture the young and quirky crowd.  Built in furniture are placed along the sides to maximise the narrow existing shophouse width.